درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کتاب های احمدگلستانی و آدرس ahmadgolestani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 102
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 103
بازدید ماه : 264
بازدید کل : 3423
تعداد مطالب : 145
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

کتاب های احمدگلستانی
تالیفات
چهار شنبه 14 اسفند 1392برچسب:تبعیض , اجحاف , حق کشی ,خشونت , :: 9:5 ::  نويسنده : گلستانی       

پایگاه اطلاع‌رسانی اهل‌سنت ایران (سنی آنلاین) در این خصوص گفتگویی با ایشان ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

سنی آنلاین: شما در سخنرانی‏ های اخیر خود در مجامع جهانی و ملی بر “گفتمان” به عنوان یک راه‎حل اساسی برای برون ‏رفت از چالش ‏ها و بحران‏های جهان اسلام تاکید کرده‏ اید. دلایل شما برای کارایی و ثمربخش بودن این شیوه چیست؟ مولانا عبدالحمید: جهان اسلام امروز با حالت فو ق‏العاده خطرناکی مواجه است. اختلافات میان مسلمانان گسترش یافته‏ و ناامنی‏ ها زیاد شده‏ اند. جهان اسلام با چالش‏ های متعددی از جمله حملات انتحاری، ترور، کشتار، تکفیر و… مواجه شده است. مردم در برخی کشورهای اسلامی به شکل بی‏ رحمانه و تاسف‏ باری قتل‏ عام می‏ شوند. در چنین شرایطی بهترین راه گفتمان و شنیدن حرف مخالفان و مذاکره روبرو است.

 

سنی آنلاین: ریشه‏ های این خشونت‏ ها از نظر شما چه می‏ توانند باشند؟ مولانا عبدالحمید: خشونت، خشونت به‏ وجود می ‏آورد. حتی ملت‏ هایی که خشونت‏ طلب نیستند و اندیشه جنگ با هیچ ملت دیگری را ندارند در زمان تحمیل جنگ با آن مقابله می‏ کنند. حق‏کشی‏ ها و اجحاف‏ ها و تبعیض‏ ها از دیگر عوامل ترویج خشونت‏ اند. یکی از مسایل مهمی که به ناامنی‏ ها دامن می‏ زند تضییع حقوق اقلیت‏های قومی، دینی و مذهبی در کشورهای مختلف است. اگر آزادی‏های دینی و مذهبی و آزادی فرهنگی ملت‏ها و اقوام و ادیان به رسمیت شناخته شوند و خواسته‏ های قانونی همه برآورده شود و حرمت‏شان حفظ شود دلیلی برای خشونت باقی نمی‌ماند. در کشورهایی که تنوع قومیتی و مذهبی وجود دارد، بهترین راه حفظ اتحاد و انسجام مردم و حاکمیت صلح و قانون و تشکیل حکومت‌های فراگیر است که همه اقوام و مذاهب در آن مشارکت داشته باشند.

 

سنی آنلاین: آیا با فتواهای مذهبی می‏ توان از گسترش خشونت‏ ها جلوگیری کرد؟ مولانا عبدالحمید: بنده معتقدم که راه‏ حل این مشکلات با فتوا نیست، بلکه بهترین راه این است که حکومت‏ها متقاعد شوند که حقوق اقلیت‏ها را به رسمیت بشناسند و همه را در قدرت شریک کنند، از شایستگان بدون تبعیض استفاده کرده و هر کشوری مسایل داخلی خود را با مذاکره و گفتمان با مخالفان حل کنند. به‏ طور مثال در عراق مردمی که کشته می‏ شوند، از هر قوم و مذهبی، عراقی هستند. وقتی در آنجا درگیری بوجود می ‏آید همه آسیب می‏ بینند و شهرهای‏شان ویران می‏ شوند. در سوریه هم زندگی مردم این کشور نابود شده و بسیاری از آنان جان خود را از دست داده ‏اند، اما اگر در هر یک از این کشورها گروه‏های مختلف با یکدیگر بنشینند و حرف همدیگر را گوش کنند و حکومت‏های فراجناحی و فرامذهبی تشکیل داده و با هم متحد شوند، دیگر جایی برای دخالت خارجی‏ ها و گروه‏های افراطی و تندرو باقی نمانده، صهیونیست و استکبار فرصتی برای دسیسه‏ های خود پیدا نمی‏کنند. هر کشوری باید با توجه به شرایط خاص خود راه ‏حل مخصوص به خود را پیدا کنند، اما آنچه برای همه کشورها می‏ تواند مفید باشد مذاکره، گفتمان و شنیدن حرف مخالفان است و همه کشورها مانند عراق، افغانستان، مصر و… می‏ توانند از این راهبرد کلی متناسب با شرایط کشورشان بهره ببرند. ما بسیار خوشحالیم که پاکستان با طالبان وارد مذاکره شده است.

 

سنی آنلاین: نقش جمهوری اسلامی ایران در این میان چه می‏ تواند باشد؟ مولانا عبدالحمید: جمهوری اسلامی با توجه به اهمیت کشورمان در حل منازعات منطقه‏ ای می ‏تواند نقش مهمی داشته باشد و طرفین را مستقیما یا از طریق شخصیت‏های علمی و سیاسی، دانشگاهیان و… از میان اقشار مختلف شیعه و سنی به پای میز مذاکره بکشاند و باب گفتمان را باز کند.

 

سنی آنلاین: تاثیر علمای مذهبی در راه‌حل گفتمان تا چه حد می ‏تواند دارای اهمیت باشد؟ مولانا عبدالحمید: علمای سرشناس و مطرح جهان اسلام باید با حکومت‏های منطقه و طرف‏های درگیر مذاکره کرده و به مسئولیت سنگین خود برای حل مشکلات جهان اسلام عمل کنند.

 

سنی آنلاین: آنچه رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان “جهان عاری از خشونت” مطرح کرد آیا با واقعیت نزدیک است؟ مولانا عبدالحمید: اینکه همه کشورها طرح رئیس جمهور ایران را پذیرفتند جای امیدواری دارد، اما ساختن چنین جهانی بدون گسترش عدالت و رسیدگی به حقوق اقلیت‏ها امکان‏ پذیر نیست.

 

سنی آنلاین: فضای داخل ایران را بعد از روی کار آمدن دولت جدید چگونه ارزیابی می ‏کنید؟ مولانا عبدالحمید: اکنون فضای گفتمان در ایران حاکم است و سخن مخالفان شنیده می ‏شود. مذاکره با قدرت‏های بزرگ در رابطه با انرژی هسته‏ ای جریان دارد. به نظر بنده این‌ها نقطه قوت و نشان حکومتی مردمی است. حکومت‏های استبدادی از مذاکره و گفتمان و شنیدن حرف مردم در هراس‌اند. در کشورهای توسعه ‏یافته این مسائل عادی است و به حقوق اقلیت‌های توجه خاصی دارند و آنها را به خوبی مورد توجه قرار می‌دهند.

 

سنی آنلاین: ارزیابی شما از وضعیت مصر چیست؟ مولانا عبدالحمید: متأسفانه در مصر حاکمیت مردمی با کودتای نظامی از بین رفت و نظامیان ظلم بزرگی به مردم این کشور کردند. آنچه در تاریخ مصر باقی می‏ ماند این است که ارتشی که باید کشور را از تهدیدات خارجی حفظ کند به جان مردمش افتاده است، البته هیچ ارتش و حکومتی تا آخر نمی ‏تواند در مقابل مردم بایستد و با آنان مقابله کند و در نهایت باید به خواسته مردم تن داده و باید انتخابات آزادی را که اسلام‏گرایان، دموکرات‏ها، لیبرال‏ها، لائیک‏ها و مسیحیان در آن مشارکت داشته باشند بپذیرند. در همان زمانی که آقای محمد مرسی نیز به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده بود، بنده در نامه‏ای سرگشاده وی را دعوت به تشکیل حکومتی فراگیر کردم که همه در آن مشارکت داشته باشند. بنده در آن نامه نوشتم که اسلام باید با تدبیر و به تدریج حاکم شود. البته اکنون نیز درست نیست که ملت مصر از انقلابشان صرف‌نظر کنند، بلکه باید به نظامیان فشار بیاورند تا به خواسته مردم تن بدهند.

 

سنی آنلاین: سازمان‏های بین‏ المللی اسلامی چه نقشی می‏ توانند در پیشبرد راهبرد گفتمان و مذاکره در جهان اسلام داشته باشند؟ مولانا عبدالحمید: شاید‏ برخی از سازمان‏های اسلامی نتوانند در مسایل سیاسی زیاد دخالت کنند. بعضی از سازمان‏ها در برخی کشورها ممکن است حق دخالت در مسایل سیاسی را نداشته باشند. اما سازمان‏هایی مانند سازمان کنفرانس اسلامی این ظرفیت را دارد و می‏ تواند موفق عمل کند. البته بنده اعتقاد دارم اگر چنین حرکتی از سوی علمای مطرح دنیا که دارای جایگاه خاصی هستند به‏ صورت خودجوش و البته به شرط همکاری دولت‏ها و حمایت گروه‏ها ‏و سازمان‏های اسلامی شکل بگیرد موثر خواهد بود.

 

سنی آنلاین: تحلیل جنابعالی در مورد مشکلاتی که اخیرا در ترکیه بوجود آمده است چیست؟ مولانا عبدالحمید: تحلیل بنده در مورد ترکیه این است که کشورهای قدرتمند و غرب از بیداری اسلامی احساس نگرانی کرده و از آنجا که می‏ بینند ترکیه ‏و ایران دو پایگاه اصلی حامی بیداری اسلامی هستند و بسیاری از رهبران بیداری اسلامی می‌‏خواهند ترکیه را الگوی خود قرار دهند، مشکلاتی را برای این کشور ایجاد کرده ‏اند تا اسلام میانه‏ رو و نرم را از بین ببرند و دولت اسلام‏گرای این کشور را به چالش بکشند. بخش بزرگی از فشارهایی که بر ایران وارد می ‏کنند نیز بخاطر همین مسائل است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: