درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کتاب های احمدگلستانی و آدرس ahmadgolestani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 83
بازدید هفته : 85
بازدید ماه : 142
بازدید کل : 3301
تعداد مطالب : 145
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

کتاب های احمدگلستانی
تالیفات

اجرای قانون اساسی مایه بقای نظام جمهوری اسلامی است

 

molana_eid

 

مولانا عبدالحمید در بخشی از سخنانشان در مراسم دیروز نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان با اشاره به روز جمهوری اسلامی، ضمن گرامی‌داشت این روز، اظهار داشتند: روز ۱۲ فروردین روزی‌ است که ملت ایران پای صندوق‌های رأی رفته و به نظام جمهوری اسلامی به عنوان سیستم حکومتی ایران رأی مثبت دادند. این اقدام ملت به معنای آن‌ست که ملت می‌خواهد سرنوشت خود را در دست گرفته و مسئولین خود را از طریق انتخابات، انتخاب نماید.

 

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان خاطرنشان کردند: جمهوریتِ مورد تائید ملت ایران، جمهوریت از نوع غربی نیست، بلکه جمهوریت از نوع اسلامی است؛ یعنی قوانین و مقررات اسلام برای ملت ایران مهم است، و این نوع جمهوریت، بهترین نوع سیستم حکومتی است که ملت ایران آن را برای خود انتخاب نمود. خطیب جمعه اهل سنت زاهدان به انتخاب اعضای خبرگان و تدوین قانون اساسی اشاره کردند و گفتند: بعد از ۱۲ فروردین همچنین خبرگان ملت انتخاب شدند تا قانون اساسی کشور را بر اساس اسلام پایه‌ریزی و تدوین نمایند. خبرگان ملت نیز قانون اساسی را تدوین کردند که، پس از رفراندوم قانون اساسی، از آن زمان تا کنون کشور بر اساس آن قانون اداره می شود. ایشان در ادامه افزودند: قانون اساسی بسیار مهم و از دستاوردهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است، اما آنچه در حال حاضر مهم است اجرای دقیق و صحیح این قانون است. اجرای قانون اساسی مایه بقای نظام جمهوری اسلامی است، قانون اساسی جزو میثاق ملی ایرانیان محسوب می شود. لذا این قانون باید درست و صحیح اجرا شود. مولانا عبدالحمید در تشریح اجرای قانون اساسی خاطرنشان نمودند: تمام آزادی‌های تصریح‌شده در قانونی اساسی، از قبیل آزادی تشکل و احزاب، آزادی بیان و قلم، و همه آزادی‌های قانونی باید اجرا شوند و هیچ فرد، گروه و جناحی نباید توان ممانعت از اجرای این قوانین و یا اِعمال سلیقه در آنها را داشته باشد. لذا اجرای قانون اساسی مهمترین نکته ای است که دولت تدبیر و امید و سایر مسئولین نظام و دست‌اندرکاران باید آن را مدنظر قرار دهند. مدیر دارالعلوم زاهدان به تنوع دینی و مذهبی در ساختار جمعیتی ایران اشاره نموده و تاکید کردند: همه آزادی‌های دینی و مذهبی که در قانون اساسی به آنها اشاره شده است باید اجرا شده و حقوق ادیان و مذاهب در کشور باید محترم شمرده شوند و هیچ قدرت، نهاد و سازمانی نتواند اجرای این آزادی‌های قانونی را متخل نماید، بلکه این قانون باید برای همه ملت، به ویژه مجریان قانون، حرمت داشته باشد و از هرگونه اعمال سلیقه جلوگیری صورت گیرد. مولانا عبدالحمید یادآور شدند: اگر قانون اساسی به صورت درست و صحیح اجرا شود مطمئن باشیم که رضایت ملت حاصل خواهد شد و موجب پایداری نظام و انقلاب می شود.

 

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانشان از برخی مراجع و علمای مطرح و بانفوذ، که اخیرا بحث افزایش جمعیت اهل سنت در ایران را مطرح کرده بودند، گلایه کرده و گفتند: بعضی از علما و مراجع گاهی اوقات کلماتی را بر زبان می‌آورند که موجبات رنجش دوستان و سوءاستفاده دشمنان را فراهم می‌آورد. به عنوان مثال اخیرا در رسانه‌ها آمده بود که برخی از علما از افزایش جمعیت اهل‌سنت در ایران اظهار نگرانی کرده‌اند. اگر این‌گونه کلمات و جملات از سوی یک انسان عادی مطرح شوند،‌ انسان حمل بر بیسوادی وی می‌کند، اما وقتی این کلمات و مباحث توسط کسانی که از آنها توقع و انتظار بیشتری می‌باشد مطرح شوند، جای گلایه دارد. مولانا عبدالحمید در واکنش به اینگونه اظهارات خاطرنشان کردند: اولاً در صورت صحت این اظهارات، اگر جمعیت اهل‌سنت افزایش پیدا کند بازهم نباید جای نگرانی باشد، زیرا شیعه و سنی مسلمان و جزو ملت ایران و متعلق به همین آب و خاک هستند. ثانیاً این اظهارات به هیچ‌وجه صحت نداشته و نتیجه گزارش‌های غلطی است که به مراجع و مسئولین می‌رسد. مثلا یکی از علمای شیعه گفته بود که در فلان استان، که قبلا جمعیت شیعه در اکثریت قرار داشته، ‌اکنون جمعیت اهل‌سنت اکثریت را به خود اختصاص داده است. در حالی که طبق تحقیقات صورت گرفته جمعیت اهل‌سنت در آن استان از ابتدا در اکثریت بوده، اما این عالم اطلاعی از این موضوع نداشته است. خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه گفتند: ما می‌دانیم که بعضی از علما به خاطر تشویق برادران شیعه در زمینه افزایش جمعیت این مباحث را مطرح می‌کنند، اما این شیوه تبلیغ و تشویق درست نبوده و شایسته علمای شیعه و سنی نیست. البته ما خوشحال می‌شویم که جمعیت برادران شیعه ما افزایش یابد، چون آنها برادران ما هستند. وقتی ما با یکدیگر برادر هستیم مطرح کردن چنین مباحثی مناسب نیست، اما به هر حال بنده اطمینان می‌دهم که این موارد صحت ندارد، بلکه به همان اندازه که جمعیت شیعه در کشور افزایش یافته، جمعیت اهل‌سنت نیز به همان اندازه افزایش یافته است. ایشان مجددا از ارائه برخی اخبار و گزاش‌های غلط به مسئولین گلایه کردند و گفتند: متاسفانه در کشور ما دروغ در سطح گسترده‌ای وجود دارد. مدتی قبل یکی از افراد مدعی شده بود که در هر مسجد اهل‌سنت ۱۰۰ طلبه درس می‌خواند. در حالی که این ادعا از اساس دروغ است، مساجد اهل‌سنت برای اقامه نماز هستند نه برای نگهداری طلاب. طلاب در مدارس دینی و یا مکاتب مشغول تحصیل‌اند. امام جمعه اهل‌سنت زاهدان تاکید کردند: رشد جمعیت دیندار، نمازخوان و سالم در بین شیعه و سنی مایه افتخار ماست، ‌اما مطرح کردن کلمات و مباحثی که باعث رنجش دوستان و سوءاستفاده دشمنان شود از سوی افراد و علمای بزرگ و بانفوذ شیعه و سنی مناسب نیست، زیرا این کلمات موجب کدورت شده و اختلاف می‌شود. ما باید در هر شرایط، به ویژه در شرایط کنونی، از سخنان و موارد اختلاف برانگیز به شدت اجتناب نماییم.

 

مولانا عبدالحمید در پایان با اشاره به شهادت یکی از مرزبانان گروگان گرفته شده، ضمن دعای مغفرت برای وی، اظهار امیدواری نمودند که سایر گروگان‌ها طی روزهای آتی آزاد شوند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی  دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید



شنبه 9 فروردين 1393برچسب:بهار - طیبعت , :: 10:3 ::  نويسنده : گلستانی       

 

                             بهار، دروس و تکالیف

نسیم فرح بخش بهاری در حال وزیدن است و طبیعت مرده در حال نو شدن و سوز و سرمای زمستان در حال رخت بربستن. بهار نیز رویدادی است همانند سایر رویدادهای طبیعی و تاریخی که برای خردمندان برخوردار از گوش شنوا و چشم بینا حاوی درس‌ها و عبرت‌های فراوانی است. چنان که خداوند در آیه‌ی ۶۵ نحل می‌فرماید: «وَاللَّهُ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَحْیَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَةً لِقَوْمٍ یَسْمَعُونَ» یعنی: خدا است که از (ابر) آسمان آب را می‌باراند و زمین را پس از مرگ آن، (دوباره جان و) حیات می‌بخشد. بی‌گمان در این (کار باراندن و رویاندن و موت و حیات) دلیل روشنی (بر وجود مدبّر حکیم) است برای آنان که گوش شنوا دارند.

                                   دروسی که باید از بهار گرفت:

بهار نوید بخش آخرت است، به همین دلیل پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرموده: «فَإذا رأیُتُمُ الَّربیعَ فأکثِروا ذِکرَ النُشُور» یعنی: با دیدن بهار فراوان رستاخیز را به یاد آورید. خداوند هر سال یک بار زنده کردن طبیعت بعد از مرگ زمستانی را به ما نشان می‌دهد، تا تصور زندگی بعد از مرگ برایمان آسان گردد. خدایی که قادر باشد هر سال یک بار زمین و روییدنی‌های آن را بمیراند، سپس زنده گرداند، توانایی آن را هم دارد که تنها برای یک بار آدمی را بمیراند و در آخرت زنده گرداند.

•بهار خوش آب و هوا دائم در پسِ زمستان سرد و سوزان می‌آید، همان‌گونه که روزِ روشن در پسِ شب سیاه. «وَاخْتِلَافِ اللَّیْلِ وَالنَّهَارِ وَمَا أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ رِزْقٍ فَأَحْیَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَتَصْرِیفِ الرِّیَاحِ آیَاتٌ لِقَوْمٍ یَعْقِلُونَ» (جاثیه: ۵) یعنی، همچنین در دگرگونی شب و روز و در چیزهایی، (همچون باران و نور و اشعّه‌های گوناگون) که خدا از آسمان فرو می‌فرستد و (سبب) رزق و روزی هستند و خدا به‌وسیله‌ی آن‌ها زمین را بعد از مرگش حیات می‌بخشد و نیز در وزش باد‌ها (و بالطبع دگرگونی هوا) نشانه‌های بزرگی است برای آنان که به تعقّل می‌پردازند. ‏این آمد و شد پی در پی، حامل پیام امید است و به انسان می‌آموزد که فضای سرد و تاریک موجود همیشه ماندگار نیست و اگر تاب مقاومت در برابر آن وجود داشته باشد، رو به زوال است و خورشید گرم و تابان در پس این سوز و تاریکی، هر آن پرده از رخسار می‌زداید. سختی‌های امروز را به امید دستیابی به خوشی‌های آینده باید تحمل نمود.

در نومیدی بسی امید است                    پایان شب سیه سفید است

نباید از زمستان انتظار هوای گرم داشت و از شب هوای روشن، بلکه باید با سرما و سیاهی آن دو ساخت و برایشان چاره‌اندیشی کرد. به قول اقبال لاهوری:

مسلمانی که داند رمز دین را                     نساید پیش غیرالله جبین را

اگر گردون به کام او نگردد                        به کام خود بگرداند زمین را

•گرچه بهار زداینده‌ی یخ‌های زمستانی است؛ اما آن نیز ماندگار نبوده و چون جهانگردی است که چند صباحی نزد ما مهمان است و سپس سفر را بر حضر ترجیح داده و ما را به فصلی دیگر می‌سپارد. آمدن بهار معتدل باید ما را نه از وسایل خنک‌کننده‌ی تابستان غافل نماید و نه از وسایل گرمازای پاییز و زمستان آتی. شادابی، طراوت، سرسبزی و خوشی‌های بهار، انسان متعادل را گرفتار غرور نمی‌کند. وی بهره‌ی خود را از فرصت پیش‌آمده فراهم می‌آورد. نه آمدن بهار می‌تواند او را از کوره به‌در برد و نه رفتنش او را اندوهگین گرداند. شخص متعادل خود را مصداق این آیه‌ی قرآن می‌گرداند که: «... لِکَیْلَا تَأْسَوْا عَلَى مَا فَاتَکُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاکُمْ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ» یعنی، ‏... این بدان خاطر است که شما نه بر از دست دادن چیزی غم بخورید و نه شادمان بشوید بر آنچه خدا به دستتان رسانده است. خداوند هیچ شخص متکبّر فخرفروشی را دوست نمی‌دارد. مسلمانی که به قضا و قدر ایمان دارد هنگام روی آوردن خوشی‌ها و ناخوشی‌های زندگی شاکر و صابر است؛ زیرا می‌داند که زندگی معجونی زیبا از هر دوی آن هاست: «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا».

•بهار یادآور گذشت یک‌سال از عمر آدمی‌ست و بهترین زمان برای محاسبه‌ی نفس و تجدید و تکمیل عهدهایی که با خود و خدای خود بسته‌ایم. رمز موفقیت انسان‌ها در محاسبه‌ی به هنگامِ نفس و اقدام به برطرف نمودن معایب است. کسانی که به محاسبه‌ی هر از چند‌گاه خود نمی‌پردازند، به معایب خویش اطلاع نمی‌یابند و در نتیجه چون به رفع آن عیوبشان نمی‌پردازند، در باتلاق معایب خویش دست و پا می‌زنند. بهار بهترین فرصت برای این مهم است. صاحبان اندیشه‌ی سالم به حساب خود می‌رسند، قبل از اینکه به حسابشان رسیدگی شود و نابخردانِ غافل از احوال خویش، محاسبه‌ی نفس را جفا به خود تلقی می‌نمایند.

•هدف از محاسبه و لازمه‌ی آن، برنامه‌ریزی برای آینده است که بدون آن محاسبه معنایی ندارد. هر کس گرایشی به تغییر و حرکت به سوی کمال دارد، باید در نیمه‌ی دوم آخرین ماه سال محاسبه‌ی سالانه‌ی خویش را آغاز کند و برای سال پیش رویش برنامه ریزی نماید و اهداف سالانه‌ی خود را نصب العین قرار دهد، تا هر قدمی را که در سال نو برمی دارد، رو به جهتی مشخص و در راستای تحقق هدفی معین باشد. بدون داشتن نظم و برنامه جهت حرکت انسان روشن نیست و آدمی توانایی سنجش و ارزیابی خود را ندارد. بهار مناسب‌ترین فرصت برای این مهم نیز هست.

•بهار، شادابی، طراوت، سرزنده بودن و تنوع پذیری را به ارمغان دارد. بهار هر سال، سه ماه بیشتر نیست؛ اما می‌شود دوازده ماه سال را بهاری بود. بهار می‌تواند ایستگاه خوبی برای تقویت روحیه‌ی نشاط و شادی و دگرپذیری و پایان دادن به جمود و در لاک خود ماندن و افسردگی و اندوه باشد. انسان در بهار بیش از هر فصل دیگری میل به بهره بردن از طبیعت و زیبایی‌های موجود در آن دارد، بیش از هر زمان دیگر به سیر و سفر می‌پردازد و برای آسایش تن و آرامش روان برنامه‌ها دارد. او می‌تواند برای همه‌ی سال انرژی و روحیه کسب کند و در فصل‌های دیگر سال نیز بهاری رفتار کند و بدین صورت بهار می‌تواند منشأ تغییر و تحول روانی و رفتاری در آدمی باشد.

برخورداری از هر نعمتی، تکالیفی به دنبال دارد که فرار از این تکالیف، منجر به زوال آن نعمت می‌گردد. بهار نیز نعمتی از نعمت‌های خداوند است که با وزیدن نسیم‌های نوید بخشش، مسؤولیت‌ها و تکالیفی را بر ما تحمیل می‌کند و بدون انجام آن‌ها از فواید و خوشی‌های آن کم بهره خواهیم ماند. از آنجا که در فصل بهار ارتباط انسان با طبیعت به اوج خود می‌رسد؛ و لذا اگر به وظایف خود در قبال طبیعت آگاه نباشد، می‌تواند بد‌ترین نوع آسیب را به طبیعت وارد سازد. حفظ محیط زیست، مهم‌ترین وظیفه‌ی انسان در هر زمان خصوصاً در فصل بهار می‌باشد.

 

             دلایل قانونی و اخلا:قی حفاظت محیط زیست در اسلام

۱.محیط زیست آفریده خداست و حفاظت از آن به معنای حفظ آیات و نشانه‌های آفریدگار است.

۲.اجزای تشکیل‌دهنده‌ی طبیعت، موجوداتی هستند که پیوسته در حال ستایش آفریدگار خود هستند؛ به همین دلیل عدم رعایت نظافت در مورد آن‌ها گناهی بزرگ محسوب می‌شود. چنانچه قرآن می‌فرماید: «تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَالْأَرْضُ وَمَنْ فِیهِنَّ وَإِنْ مِنْ شَیْءٍ إِلَّا یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَلَکِنْ لَا تَفْقَهُونَ تَسْبِیحَهُمْ» یعنی، آسمان‌های هفتگانه و زمین و کسانی که در آن‌ها هستند، همگی خدا را تسبیح می‌گویند و بلکه هیچ موجودی نیست مگر اینکه (به زبان حال یا قال) حمد و ثنای الله را می‌گوید، ولی شما تسبیح آن‌ها را نمی‌فهمید. (إسراء: ۴۴)

۳.همه‌ی قوانین طبیعت را خداوند وضع نموده است و هرچه در طبیعت اتفاق می‌افتد بر اساس قانون طبیعی خداوند است، پس باید از رفتار‌های چون تخریب و یا آلوده نمودن طبیعت که در جهت تخطی از قانون خدا صورت می‌گیرد، ممانعت کرد.

۴.تأکید قرآن براین است که انسان تنها موجودی نیست که در این دنیا زندگی می‌کند: ‏ «وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا طَائِرٍ یَطِیرُ بِجَنَاحَیْهِ إِلَّا أُمَمٌ أَمْثَالُکُمْ» یعنی، هیچ جنبنده‌ای در زمین و هیچ پرنده‌ای که با دو بال خود پرواز می‌کند وجود ندارد، مگر اینکه گروه هائی همچون شمایند. (انعام: ۳۸)

گرچه ‏انسان برسایر موجودات کره‌ی خاکی برتری دارد اما مخلوقات دیگر نیز در خور احترام و حفاظت‌اند. پیامبر اسلام صلی الله علیه و سلم نیکی به حیوانات را نیز درخور پاداش می‌دانست.

۵.اخلاق زیست محیطی در اسلام بر اصل «عدل و احسان» استوار است و همه‌ی روابط انسانی از جمله روابطش با طبیعت باید بر همین مبنا باشد: «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ» (نحل: ۹۰) لازمه‌ی التزام به این اصل، عدم سهل‌انگاری در حفظ محیط زیست و رعایت نظافت آن است.

۶.به‌هم‌زدن تعادلی که خداوند به طبیعت بخشیده است، گناه محسوب می‌گردد. منبع همه چیز در عالم نزد خداوند است. خداوند در حدّ نیاز و مصلحت به زمین ارزانی می‌دارد: «‏وَإِنْ مِنْ شَیْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ‏» یعنی، چیزی وجود ندارد مگر اینکه گنجینه‌های آن در پیش ما است و جز به اندازه‌ی معیّن و مشخّصی (که حکمت ما اقتضاء کند) آن را فرو نمی‌فرستیم. (حجر: ۲۱)

۷.محیط‌ زیست تنها از آنِ نسل حاضر نیست؛ بلکه نسل‌های آتی هم در آن سهیمند و نباید به سهم آیندگان در طبیعت خیانت ورزید. ضمیر «کم» در آیه‌ی ۲۹ سوره‌ی بقره هم به این مهم اشاره دارد: «هُوَ الَّذِی خَلَقَ لَکُمْ مَا فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا».

۸. و سرانجام خداوند وظیفه‌ی نیابت و جانشینی را بر عهده‌ی انسان نهاد و این وظیفه آنچنان دشوار بود که هیچ موجودی حاضر به پذیرش آن نشد. این وظیفه‌ی خطیر در بردارنده‌ی دو بخش مهم است که عبارتند از بندگی خدا و آبادانی زمین. حفظ محیط‌ زیست نیز بخشی مهم از آبادانی زمین است که عدم رعایت آن شانه خالی کردن از بخشی از وظیفه‌ی جانشینی محسوب می‌گردد: «هُوَ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا» یعنی، اوست که شما را از زمین آفریده است و آبادانی آن را به شما واگذار نموده است.

در دین مبین اسلام اصول اخلاقی معینی بر رابطه‌ی انسان با محیط زیست حاکم است. نقش انسان تنها در بهره برداری از طبیعت و لذّت بردن از آن خلاصه نمی‌گردد؛ بلکه حفظ و حمایت از آن را نیز شامل می‌شود. پیامبر حتی در جنگ‌ها خود را در قبال حفظ درختان، چشمه‌ها و حیوانات مسؤول می‌دانست و مجاهدان اسلام را به حفاظت و از بین نبردن آن‌ها سفارش می‌فرمود. آن حضرت هنگام خشکسالی و کمبود باران نماز باران می‌خواند و دعا می‌نمود.

رابطه‌ی انسان با محیط زیست علاوه بر بهره‌گیری و حفاظت، شامل تفکر و توسعه هم می‌شود. بر ماست تا در جلوه‌های زیبای طبیعت به دیده‌ی اعتبار نظر افکنیم و از مظاهر متنوع طبیعت پند و اندرز‌ها گرفته و در توسعه و آبادانی آن دریغ نورزیم.



با کشتن افراد بی گناه حقوق اهل سنت گرفته نمی شود

 

مولانا محمدحسین گرگیج در بخشی از خطبه های جمعه (۸ فروردین ۹۳) با توجه به کشته شدن یکی از مرزبانان توسط گروه موسوم به جیش العدل ضمن انتقاد شدید از این موضوع آن را نادرست خواند و بار دیگر خواهان آزادی سربازان از گروه جیش العدل

شد.

.gorgij.net

 

خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر خاطر نشان کرد: بنده قبلا هم نامه ای خطاب به جیش العدل نوشتم که سربازان و مرزبانان را آزاد کنید اما بار دیگر قبل از سفرم به حرمین شریفین این درخواست را می کنم که سربازان را به آغوش گرم خانواده و وطن خودشان برگردانید. این سربازان انسانهای فقیر و مسکینی هستند که در آن آب و هوای و مکان نامساعد خدمت می کنند.گروگان گیری چنین افراد و هیچ انسان  بی گناه دیگری جایز نیست و ما آن را نادرست می دانیم.

مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش کشته شدن گروهبان جمشید دانایی فر را نگران کننده توصیف کرد و افزود:همه مردم این انتظار را دارند تا آن ها را آزاد بکنید و خانواده های آن ها را بیشتر از این نگران و پریشان نکنید .خبر کشتن یکی از آن ها به نام جمشید دانایی فر که گروهبان بود  ما را به شدت نگران کرده است و ما آن را نادرست می دانیم و محکوم می کنیم

مولانا گرگیج در ادامه تهدید و کشتن افراد بی گناه را به دور از عقل و منطق خواند و تصریح کرد: خداوند می فرماید اگر بغض و عداوتی با کسی دارید سبب این نشود که شما عدالت را از دست بدهید و  کشتن مرزبان انتقام نیست وتهدید کردن که هر ۱۰ روز یکی را می کشیم کار نادرستی است و هیچ حقی را هم ثابت نمی کند بلکه سبب ضایع شدن حقوق و بدنام کردن قوم و مذهب می شود  و ما نمی خواهیم افرادی به این شکل حقوق اهل سنت را بگیرند و این کار به دور از عقل و منطق است لذا تقاضای بنده این است اگر هیچکدام از ۵ سرباز را نکشته اند همه را آزاد بکنند و اگر اشتباه کرده اند و یکی را کشته اند بقیه را هرچه زودتر آزاد بگردانند.

 

                                     لطفا ادامه مطلب را کلیک کنید



ادامه مطلب ...


 

نگاهی به زندگی‌نامه مولانا احمد نارویی- رحمه‌الله-

 

خداوند متعال همواره به‌وسیله مردان راستین راه حق دین کامل‌اش را نصرت و یاری می‌فرماید. مشیت الهی چنین است که مردانی را برای خدمت دین حنیف‌اش تربیت و پرورش می‌دهد و سپس به عمر آنها برکت عطا می‌کند. یکی از این شهسواران کاروان اهل حق، دلسوز واقعی جامعه اهل‌سنت ایران و مدرس مشفق دارالعلوم زاهدان مولانا احمد نارویی -رحمه‌الله- بود که به حق می‌توان ایشان را در زمره زعماء و رهبران جامعه اهل‌سنت دانست. ایشان در عمر نه چندان طولانی اما بسیار پربرکت خویش خدماتی به جامعه اسلامی ارائه داد که انجام آنها در این مدت کوتاه فقط از عهده ایشان برمی‌آمد. در نوشتار پیش‌رو مختصری از شرح‌ حال و فعالیت‌های ایشان ارائه می‌گردد.

 

                                                                      شرح حال

مولانا احمد نارویی- رحمه الله- فرزند عبدالکریم در سال 1342 هـ.ش در شهرستان زاهدان دیده به جهان گشود. ایشان تحصیلات ابتدایی را در مسجد عزیزی (مسجد جامع قدیم زاهدان) و دارالعلوم زاهدان  فراگرفت و آن‌گونه که حضرت شیخ‌الاسلام روایت می‌کند، تقریبا به سال 1350 هـ.ش مادر مکرمه مولانا احمد، ایشان را برای فراگیری علوم دینی به دارالعلوم زاهدان آورد. ایشان از محضر اساتید بزرگواری همچون مولانا عبدالعزیز- رحمه الله-، بنیان‌گذار دارالعلوم، مفتی خدانظر – رحمه‌الله-، شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید،‌ مولانا نذیراحمد سلامی و سایر اساتید آن ‌زمان دارالعلوم کسب فیض نمود. تشویق و ترغیب اطرافیان مولانا احمد -رحمه الله-، ایشان را بر آن داشت تا برای رفع عطش علمی خویش راهی دیار غربت شده و از فضای علمی و معنوی مدارس به‌نام و برجسته پاکستان حظ وافر ببرد. مولانا احمد-رحمه الله- طی دوران تحصیل در پاکستان، فضای علمی و معنوی مدارس متعددی از جمله بدرالعلوم حمادیه رحیم‌یارخان و دارالعلوم فیصل‌آباد را تجربه کرده و سرانجام از جامعه فاروقیه کراچی فارغ‌التحصیل شد. به عبارت دیگر ایشان با سپری نمودن سال‌های تحصیلی خود در مدارس مختلف توانست علوم دینی را از محضر علمای بزرگ و متبحری همچون شیخ‌القرآن مولانا عبدالغنی جاجروی، مفتی نذیراحمد (شیخ‌الحدیث و مدیر فقید دارالعلوم فیصل‌آباد)، شهید دکتر مفتی نظام الدین شامزی، مولانا عنایت الله (رحمهم الله) و شیخ الحدیث مولانا سلیم الله خان- حفظه الله- حاصل نماید.


                                                     بازگشت به وطن

مولانا احمد -رحمه الله- پس از دانش‌آموختگی و استفاده از معنویات،‌ تفکرات، نگرش‌ها و دیدگاه‌های علمای مختلف پاکستان با کوله‌باری از علم و تجربه، به وطن و زادگاهش بازگشت. ایشان ابتدا در مدرسه دینی قاسم العلوم (جاده‌قدیم) زاهدان مشغول به تدریس شد و4 سال (66-1362) را در این مدرسه سپری نمود. مولانا احمد در سال 1367 هـ.ش به پیشنهاد حضرت شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، مدیر دارالعلوم زاهدان، به این مرکز بزرگ علمی و دینی تشریف برده و تا واپسین لحظات عمر مبارکش در آنجا به تعلیم و تربیت طلاب علوم دینی، ارشاد و راهنمایی و اصلاح بین الناس مشغول شد.


                برخی از خصوصیات و ویژگی‌های فردی ایشان

مولانا احمد نارویی-رحمه الله- از معدود اشخاصی بود که استعدادهای مختلف و سجایای اخلاقی بارزی را می‌شد در عملکرد و اخلاقش به وضوح مشاهده نمود. برجسته‌ترین آنها عبارتند از:

1ـ گشاده‌رویی: مولانا احمد انسانی خوش‌اخلاق، خوش‌برخورد و گشاده‌رو بود. در سخت‌ترین شرایط تبسم و لبخند از لبان ایشان دور نمی‌شد. مرحوم مولانا احمد این برخورد را از مخالفان خود هم دریغ نمی‌کرد. به گواهی اطرافیان مولانا، گشاده‌رویی مولانا احمد عمومی بود و از اعضای خانواده گرفته تا دشمنان و مخالفان همه از آن بی‌بهره نبودند.

2- استقبال از انتقاد: مولانا احمد – رحمه‌الله- نه تنها از انتقاد هراسی نداشت که بالعکس از آن استقبال هم می‌کرد. ایشان انتقاد اطرافیان‌اش را با نهایت آرامش می شنید و سپس آنچه را لازم می‌دانست با متانت بر زبان می‌آورد.

3- مهارت در تدریس: طلاب دارالعلوم زاهدان بیش از هرچیزی، مولانا احمد – رحمه‌الله- را به سبب مهارت تامه و حیرت‌انگیزش در تدریس کتب بزرگ و حل مسائل پیچیده می‌شناسند. ایشان با وجود آن‌که به علت کثرت مشاغل "ابوالمشاغل" نامیده شده بود، تا آخرین ایام زندگی پربرکت خویش به تدریس کتب مهم و بزرگ ادامه داد. فضای کلاس درس ایشان بسیار صمیمانه و مملو از محبت بود.

4- درک و بینش بالا: یکی از ویژگی‌های مولانا احمد – رحمه‌الله- بینش درست و جهان‌بینی عمیق ایشان بود. تحلیل ایشان از مسایل مختلف سیاسی و اجتماعی نشان از ژرف‌نگری و عمق بینش ایشان بود. طبق فرمایش حضرت شیخ‌الاسلام – حفظه‌الله و رعاه-، تحلیل ایشان از مسایل مهم مسئولان رده بالا در سطح رئیس‌جمهور را هم متاثر می‌کرد. همین نکته باعث شده بود بخش بزرگی از جامعه اهل‌سنت در کشور، به‌ویژه سیستان‌وبلوچستان، برای حل مشکلات سیاسی و مشورت گرفتن پیرامون امور مهم خدمت ایشان حاضر شوند.

5- خط مشی اعتدالی: ایشان در مسایل سیاسی همواره مواضع معتدلانه می‌گرفت و حقوق حقه همه اقوام و مذاهب را در نظر داشت. از آنجائی‌که ایشان به‌نوعی نقش معاونت سیاسی و اجتماعی حضرت شیخ‌الاسلام را ایفا می‌کرد، مردم و مسئولان بسیار به ایشان اعتماد و مراجعه می‌کردند. مولانا احمد – رحمه‌الله- در امور مهم هرگز بدون مشورت حضرت شیخ‌الاسلام و دیگر هم‌سنگران خویش تصمیم نمی‌گرفت.

6- مهارت در حل‌وفصل منازعات: مولانا احمد – رحمه‌الله- تخصص ویژه‌ای در حل‌وفصل نزاع‌های خانوادگی و فامیلی داشت. به‌طوریکه اختلافات دیرینه و چند ساله را در عرض چند ساعت حل می‌کرد. بسیاری از پرونده‌هایی که دادگستری و محاکم قضایی از حل آنها عاجز مانده بودند، توسط ایشان به‌راحتی حل‌وفصل شده‌اند.

7- خستگی ناپذیری: با وجود مشغله‌های فراوان، هیچ‌گاه نشانه و علامتی از خستگی و افسردگی در چهره‌اش مشاهده نمی‌شد، بلکه همواره در اوج نشاط و و توانایی قرار داشت و با تمام توان و انرژی مشغول کار و فعالیت بود. ایشان پس از پایان تدریس، بلافاصله به دفتر کاری خویش، که از ساعات ابتدایی روز مملو از مراجعین بود، می رفت و در آنجا نیز با نهایت گشاده‌رویی و متانت به سخنان افراد با مسایل و مشکلات متفاوت گوش فرا داده و برای هر کدام از آنها راهکار مناسب، ‌مفید و مؤثری ارائه می نمود. 


                                          برخی از مسئولیت‌های مولانا احمد

مولانا احمد، که تمام زندگی خویش را در مسیر تعلیم و تعلم و خدمت به اسلام و مسلمین سپری نمود، دارای پرونده‌ای درخشان در خدمت‌گذاری می‌باشد؛ نگاهی گذرا به مسئولیت‌ها و فعالیت‌های ایشان دلیل واضحی بر این مطلب است. بخشی از آنها عبارتند از: ـ استاد حدیث و فقه دارالعلوم زاهدان؛ ایشان سالیان متمادی مسئولیت تدریس "سنن ابوداود" را بر عهده داشت. ـ معاونت اداری و مالی دارالعلوم زاهدان؛ ـ رئیس هیئت مدیره صندوق قرض الحسنه عزیزیه؛ این صندوق که با همت حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان و در مسیر بانکداری اسلامی تاسیس شده است، تاکنون خدمات بسیار مفید و مؤثری در زمینه اعطای تسهیلات و وام‌های بدون ربا به افراد محتاج و نیازمند ارائه داده است. ـ مسئول دارالتحکیم دارالعلوم زاهدان؛ ـ عضو مجمع فقه اسلامی اهل سنت ایران؛ ـ مسئول درمانگاه شبانه‌روزی خدیجة الکبری (زیر نظر دارالعلوم زاهدان) ـ عضو هیئت مدیره موسسه خیریه محسنین (وابسته به دارالعلوم زاهدان) ـ مدیرمسئول سابق پایگاه اطلاع‌رسانی سنی آنلاین.
لازم به ذکر است ایشان فعالیت‌های زیادی در جهت پیشرفت و ترقی هرچه بهتر و بیشتر بخش‌های مختلف دارالعلوم، از جمله "سنی آنلاین"،‌ و نیز به خاطر حفظ استقلال دارالعلوم زاهدان، انجام داده و در این مسیر سختی‌ها و مشکلات زیادی را به جان خرید؛ بازداشت نزدیک به 6 ماه ایشان در سال 1387 هـ.ش نمونه بارزی از تحمل این سختی‌هاست.
مولانا احمد- رحمه الله- همچنین در سال 1372 هـ.ش مدت 5 ماه و اندی از زندگی خویش را در زندان وکیل‌آباد مشهد سپری نمود.


وفات: مولانا احمد-رحمه الله- بالاخره پس از سال‌ها خدمت به اسلام و مسلمین، و تدریس علوم دینی و ایجاد صلح و آشتی در تاریخ 26 اسفند 1392 هـ.ش در سن 50 سالگی بر اثر سانحه رانندگی جان به جان‌آفرین تسلیم کرد. جنازه ایشان در آرامستان بهشت محمد زاهدان (قبرستان جاده میرجاوه) دفن گردید.

(إنا لله و إنا إلیه راجعون. رحمه الله رحمة واسعة وأسکنه فسیح جناته.)

 

                                     منبع : سنی آنلاین



 

برگزاری مجلس بزرگداشت مولانا احمد- رحمه‌الله-در ولایت نیمروز

 

جمعی از شاگردان و ارادتمندان مولانا احمد –رحمه الله- روز چهارشنبه 28 اسفند 1392 به مناسبت درگذشت ایشان مجلس بزرگداشتی در ولایت نیمروز افغانستان برگزار کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سنی  آنلاین، در این مجلس که در مدرسه دینی "احیاءالعلوم" شهر زرنج برگزار شد، اقشار مختلف، اعم از شاگردان مولانا احمد- رحمه الله-، اصحاب مدارس دینی، اساتید مدارس، ریش‎سفیدان، طلاب مدرسه دینی احیاءالعلوم و عموم مردم شریف و همیشه در صحنه ولایت نیمروز، حضور داشتند. این جلسه معنوی با تلاوت قرآن پاک توسط عموم حضار آغاز گردید و در ادامه جلسه سخنان مولانا عبدالغنی بدری، ناظم تعلیمی مدرسه دینی دارالعلوم زاهدان (که از طریق تلفن ارتباط حاصل شده بود) و همچنین صحبت‎های مولوی صلاح الدین، یکی از علماء برجسته شهر زرنج، باعث دلگرمی و تجدید خاطرات زندگانی استادِ مرحوم گردید. پایان‎بخش این جلسه معنوی دعای مولوی حبیب الله رحیمی، یکی از علمای برجسته ولایت نیمروز، بود.
تسلیت علمای کابل به مناسبت درگذشت مولانا احمد همچنین جمعی از علمای اهل‌سنت کابل مراتب تسلیت خویش را به مناسبت درگذشت جانگداز مولانا احمد- رحمه الله- به محضر مدیریت محترم دارالعلوم زاهدان اعلام نمودند. علمای اهل‌سنت کابل در این تسلیت‌نامه، مولانا احمد- رحمه الله- را "شخصیتی فراتر از مرزها" و "خیرخواه امت مسلمه" توصیف کرده و فقدان ایشان را "ضایعه ای بزرگ برای مسلمانان جهان"  عنوان کردند.
متن کامل این تسلیت‌نامه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم خدمت استاد عالی قدر حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید حفظه الله ورعاه السلام علیکم و رحمة الله وبرکاته خبر ارتحال استاد بزرگوار مولانا احمد نارویی تمامی شاگردان و دوستداران ایشان را متاثر نموده و داغ بزرگی بر دل مسلمانان گذاشت. از الله تبارک و تعالی عاجزانه می خواهیم که ایشان را در جوار بهترین رحمت‎های خویش جای داده و با صدیقین،‌ شهدا و صالحین محشور گرداند. ایشان شخصیتی فراتر از مرزها بوده و برای بسیاری از امت مسلمه نافع و خیرخواه بودند، فقدان چنین انسان‎های وارسته ضایعه‎ ای بزرگ برای مسلمانان جهان می باشد. خداوند متعال به ایشان رفع درجات عنایت فرموده و به تمامی بازماندگان علی الخصوص شخص شما و تمامی اساتید و طلاب دارالعلوم زاهدان صبر جمیل عنایت فرماید. علما و اهل علم سراسر افغانستان به ویژه مردم کابل مراتب تسلیت خویش را تقدیم‎تان نموده و خود را در این غم بزرگ شریک‎تان می دانند. خداوند متعال به همه صبر عنایت فرماید.

مولوی فضل الله نوری/ مولوی عبدالله علی‎زهی/ مولوی عبدالرحمن براتی و جمعی دیگر از علمای کابل‌

(گفتنی‌ست بسیاری از علمای دیار افغانستان از دانش‌آموختگان دارالعلوم زاهدان و از شاگردان مولانا احمد- رحمه الله- هستند، ‌که در استان‌های مختلف این کشور در حال تعلیم و تربیت فرزندان مسلمین و مشغول خدمت به اسلام می‌باشند.)

 

                        منبع : سنی آنلاین



مراسم تشییع جنازه مولانا احمد ناروئی در زاهدان برگزار شد+ تصاویر

 

36987

 

مراسم تشییع جنازه عالم فرزانه اهل‌سنت، مولانا احمد نارویی- رحمه‌الله- صبح امروز سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ با حضور ده‌ها هزار نفر از اقشار مختلف در محل برگزاری نماز جمعه اهل سنت زاهدان (مصلای قدیم) برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سنی آنلاین، در این مراسم که جمعیتی بیش از ۶۰ هزار نفری از مشتاقان، ارادتمندان و شیفتگان علم و علما حضور داشتند. همچنین تعداد قابل توجهی از علمای استان‌های مختلف کشور،‌ بالاخص استان‌های مجاور سیستان و بلوچستان حضور داشتند. در مراسم تشییع جنازه، ابتدا مولانا عبدالغنی بدری، معاون آموزشی دارالعلوم زاهدان، ضمن تقدیر و تشکر از حضور تمامی مردم از اقصی نقاط استان و کشور، این ضایعه را به عموم مردم، به ویژه حضرت شیخ الاسلام، پرسنل دارالعلوم زاهدان، متعلقین مولانا احمد و سایر علما تسلیت عرض نمود و از بارگاه ایزدی رفع درجات آن مرحوم و صبر و تحمل مسئولین دارالعلوم و خانواده مولانا احمد را خواستار شد. در ادامه مفتی محمد قاسم قاسمی، رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، با تلاوت آیاتی با محتوای صبر و استقامت، مردم را به صبر و نماز در چنین مواقعی تلقین کرد. ایشان پس از ذکر خاطراتی از دوران تحصیل در کراچی و سفر حج که امسال نصیب این دو بزرگوار شده بود، خاطرنشان کرد: دنیا محل گذار و محکوم به فناست. این جهان پرورشگاه و جای ماندن نیست، بلکه آزمایشگاه است که ما چندین مرتبه در آن امتحان خواهیم شد و باید به سوالات جدیدی پاسخ بدهیم. مولانا قاسمی ادامه دادند: درگذشت مولانا احمد- رحمه‌الله- ضایعه بسیار بزرگی‌ست؛ هنگامی‌که از این حادثه تلخ و جانگداز مطلع شدم احساس کردم نیمی از بدنم را از دست داده‌ام. فقط خداوند می‌تواند به ما صبر عطا کند و تحمل این ضایعه بزرگ را آسان فرماید. در ادامه این مراسم،  مولوی سید عبدالمؤمن موسوی، از دوستان دوران تحصیل مولانا احمد- رحمه‌الله- در جامعه فاروقیه کراچی، به نمایندگی مدرسه دینی امام ندوی و همچنین از طرف علمای استان خراسان جنوبی، به ویژه امام جمعه بیرجند، امام جمعه طبس و امام جمعه اسدیه رحلت جانگداز عالم ربانی، مولانا احمد نارویی- رحمه‌الله- را به محضر حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، اساتید و طلاب دارالعلوم زاهدان، خانواده آن مرحوم و عموم جامعه اهل‌سنت تسلیت عرض کرد. سید عبدالمؤمن موسوی در ادامه سخنان خود، مولانا احمد- رحمه‌الله- را از جمله کسانی دانست که با رحلت آنها جهان اسلام با مصیبت و ماتم مواجه شده و اشک می‌ریزد. سپس “مولوی شهاب‌الدین شهیدی”، استاد حدیث حوزه علمیه احناف خواف، به نمایندگی از علما و مردم استان خراسان رضوی، رحلت مولانا احمد را “حادثه‌ای جانسوز و جانگداز” توصیف کرده و مراتب تسلیت علما و مردم استان خراسان رضوی را به شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، خانواده و بستگان مولانا احمد،‌ اساتید و طلاب مدارس دینی تقدیم کرد. مولانا شهیدی با بیان اینکه “ضایعه از دست دادن علمایی مانند مولانا احمد، جزو مصیبت‌های جبران‌ناپذیر است”، خاطرنشان کرد: مولانا احمد استادی بزرگوار، مشاوری دلسوز و مدیری مدبر و خستگی‌ناپذیر بود. ایشان متعلق به یک خانواده نبود، بلکه متعلق به همه جامعه اسلامی بود و امروز طلاب و مدارس دینی پدری روحانی را از دست داده‌اند. در پایان مراسم تشییع جنازه، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید ضمن تلاوت آیات مبارکه «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِلَ انقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِکُمْ وَمَن یَنقَلِبْ عَلَىَ عَقِبَیْهِ فَلَن یَضُرَّ اللّهَ شَیْئًا وَسَیَجْزِی اللّهُ الشَّاکِرِینَ» [آل عمران:۱۴۴] و «وَمَا جَعَلْنَا لِبَشَرٍ مِّن قَبْلِکَ الْخُلْدَ أَفَإِن مِّتَّ فَهُمُ الْخَالِدُونَ» [انبیاء: ۳۴] ، درگذشت مولانا احمد را “ضایعه‌ای بسیار بزرگ و سنگین” توصیف کرده و بیان داشتند که بدون لطف  و احسان پروردگار جبران این ضایعه امکان پذیر نیست. مولانا عبدالحمید در عین حال خاطرنشان کردند: برای ما قانون الهی و سنت رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم- معیار و ملاک است. ما مسلمانان در تمام شئونات زندگی خود به قرآن و سنت مراجعه می‌کنیم. قرآن  و سنت ما را به صبر و نماز در هنگام مصیبت دستور داده و توصیه نموده است؛ «وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ*الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ*أُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ». آن‌حضرت- صلی الله علیه وسلم- نیز وقتی در دامنه احد ۷۰ تن از بهترین یاران خود از جمله حضرت حمزه- رضی الله عنه- را از دست داد، صبر نمودند. بررسی عملکرد صحابه و اهل بیت در روز رحلت رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم-، که بزرگترین مصیبت جهان بشری است، بیانگر صبر و استقامت آنهاست. حضرت امام حسین- رضی الله عنه- نیز با وجود از دست دادن بهترین یاران و همراهان خویش، به صبر و استقامت و مبارزه ادامه داد. مدیر دارالعلوم زاهدان ضمن بیان گوشه ای از خصوصیات مولانا احمد، اظهار داشتند:‌ مولانا احمد انسان بسیار مفید و دارای صفات بسیار زیبایی بود. ایشان زندگی خویش را وقف خدمت به مردم و حل و فصل مسایل مردمی کرده بود. در موضوع حل و فصل اختلافات خانوادگی و فامیلی از مهارت و تجربه والایی برخوردار بود. درگذشت ایشان بزرگترین فشار و ضربه را به دارالعلوم زاهدان و همکاران بنده وارد خواهد کرد؛ هرچند امید ما از پروردگار آن است که ما را تنها نخواهد گذاشت و حتما دین‌اش را نصرت و یاری خواهد نمود. مولانا عبدالحمید ادامه دادند: مولانا احمد انسانی دلسوز و اندیشمند بود و در مسیر اعتدال قرار داشت. ایشان در مسایل سیاسی و نیز از آگاهی و تخصص بالایی برخوردار بود، به طوری که با تحلیل‌های معتدلانه و آگاهانه خود از مسایل روز، بسیاری از مسئولین- حتی وزرا و روسای جمهور- را متاثر می‌کرد. ایشان در زاهدان، ‌که زادگاه و محل فعالیتش بود، بین شیعه و سنی محبوبیت خاصی داشته و با مسئولین استانی ارتباط و تعامل خوبی داشت. هر کاری که به ایشان سپرده می‌شد به‌نحو احسن از عهده آن بر می‌آمد و بسیار موفق عمل می‌کرد. امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه سخنان خود به بیان علت این حادثه اشاره کردند و گفتند: تحقیقات صورت‌گرفته و بررسی چند پزشک متخصص در پزشک قانونی حکایت از آن دارد که مولانا احمد- رحمه الله- در اثر حادثه رانندگی و کوفتگی ناحیه پهلو و کبد جان به جان آفرین تسلیم نموده است. مولانا عبدالحمید در پایان از تمامی علمای برجسته اهل سنت، به ویژه شیخ الحدیث مولانا محمدیوسف حسین‌پور و همه کسانی که از راه‌های دور و نزدیک در مراسم تشییع جنازه شرکت کرده اند، تقدیر و تشکر کرده و برای آنان دعای خیر نمودند.

نماز جنازه مولانا احمد- رحمه‌الله- به امامت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید برگزار شد و جنازه، جهت تدفین به قبرستان جاده میرجاوه انتقال داده شد، که در قبرستان جاده میرجاوه شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید و‌ مولانا عبدالغنی بدری سخنان مختصری را ایراد کردند و یکی از اعضای شورای شهر زاهدان نیز به نمایندگی از این شورا، پیام تسلیت شورای شهر را قرائت نمود.

گفتنی است در مراسم تشییع جنازه، حجت‌الاسلام سلیمانی، نماینده رهبری در استان و امام جمعه زاهدان، استاندار سیستان و بلوچستان، نمایندگان مجلس، دادستان و فرماندار زاهدان و تنی چند از مسئولین دولتی نیز حضور داشتند.

منبع: سنی آنلاین

 

                               لطفا برای دیدن تصاویر ادامه مطلب را کلیک کنید



ادامه مطلب ...


وحانی در اولین جلسه هیات دولت:

بدترین افراط‌ها نگفتن واقعیت‌ها به مردم است
                دولت برای کاهش تورم و ایجاد اشتغال اقدامات جدی در سال جدید خواهد داشت/ امسال در زمینه بهداشت و نظام سلامت گام‌ بلندی برمی‌داریم/ اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد توانمند درون‌زای برون‌نگر               

رییس‌ جمهور در نخستین جلسه هیأت دولت در سال جدید با یادآوری عملکرد و دستاوردهای هفت ماهه گذشته دولت یازدهم گفت: تقویت اتحاد، انسجام، عزم و مشارکت ملی در داخل و تعامل و اعتمادسازی متقابل در عرصه سیاست خارجی همچنان در سال ۹۳ در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار دارد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه بدترین افراط‌ها نگفتن واقعیت‌ها به مردم است تأکید کرد: همیشه با دروغ، تهمت و افترا مخالف بوده و هستیم. این دولت آمده تا جلو افراط‌ها را بگیرد.

متن کامل سخنان دکتر روحانی به این شرح است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم

مجدداً سال جدید را به حضور همه اعضای هیأت دولت و ملت بزرگ ایران تبریک عرض کرده و برای همه مردمی که در این روزها به سفر رفته‌اند آرزوی سلامتی و تندرستی می‌کنم. برای همه کسانی که در این ایام به سفر رفتند یا هنوز در سفر هستند هم آرزوی سلامتی و تندرستی و آرزوی بازگشت سالم به منزل و وطن‌شان را دارم تا با تلاش و انرژی و نشاط بیشتر کارها را آغاز کنند. همچنین از همه مسئولانی که در این روزها برای راحتی مردم تلاش کردند، از جمله استانداران، فرمانداران، راهداری‌ها، نیروی انتظامی، هلال احمر، مسئولان گردشگری و همه آنهایی که در این ایام به مردم خدمت کردند و آنها را اسکان دادند و زحمت کشیدند تشکر می کنم.

سفرهای نوروزی مردم علاوه بر توشه روحی و جسمی، توشه فرهنگی – معنوی هم دارد در ایام نوروز، سفرهای مردم، غیر از آنکه توشه‌ روحی و جسمی دارد، توشه‌ فرهنگی و معنوی هم دارد؛ زیرا هم جسم سالم‌تر و هم روح آرام‌تر می شود. ممکن است پدرها و مادرها به کرات به این سفرها رفته باشند، ولی فرزندانشان در این سفرها زیبایی‌ها و عظمت این کشور بزرگ را می‌بینند. آنها باید آینده کشور را مدیریت و حفاظت کنند؛ بنابراین این گردش‌ها آثاری دارد که می‌تواند از لحاظ غرور ملی و حس وطن‌دوستی این احساس را تقویت کند. این برای حراست از کشور ما و همچنین آثار باستانی آن بسیار اهمیت دارد.

این سفرها از لحاظ معنوی هم بسیار مهم است. مردم به زیارت مرقد مطهر امام هشتم و حضرت معصومه می‌روند. احمد ابن موسی در شیراز و امام‌زاده‌های دیگر در سراسر کشور که بسیاری از مردم هنگام تحویل سال به زیارت آنها می‌روند، به لحاظ معنوی و آرامش و همچنین از لحاظ تقویت روحیه و ایمان مردم خیلی مؤثر است. این امامزاده‌ها، گنبدها و بارگاه‌ها در کنار مساجد و حسینیه‌ها وسیله‌ای هستند برای اینکه مردم بتوانند از لحاظ معنوی همواره خودشان و فرزندانشان را تقویت کنند.

اساس جامعه بر تقویت برادری، حسن تعاون و مشارکت استوار است غیر از مسئله صله رحم و دید و بازدید، در سال جدید کنار گذاشتن قهرها، کینه‌ها، ایجاد برادری و اخوت و نزدیکی و صفا و صمیمیت اصل است. در واقع اساس جامعه بر تقویت برادری و حس تعاون و مشارکت در سراسر جامعه است. نوروز وقتی نوروز می‌شود که سال و روز را نو کند. لذا خیلی به گذشته نگاه نکنیم؛ از گذشته‌ها بگذریم، آن را فراموش کنیم و بیشتر به سال جدید و آینده بنگریم.

امیدوارم این نوروز، برای مردم پربرکت باشد. از همه اعضای دولت تشکر می‌کنم. برای اینکه تلاش‌های ماه‌های گذشته‌ آنها باعث شد نوروز زیباتر و دلپذیرتری برای مردم بوجود بیاید. از لحاظ مواد غذایی و نیازمندی‌های مردم در فروشگاه‌ها و بازارها و همچنین آرامش و ثبات در بازار ارز، سکه و بازارهای مختلف مالی و پولی و کالایی، نوروزی آرامش‌بخش برای مردم بود تا ببینند مسئولان تلاش خودشان را انجام دادند. به‌رغم اینکه این سال، یک مقدار برای دولت سخت و مشکل بود، بحمدالله دولت با پایان خوبی کارش را در سال ۹۲ تمام کرد.

پیش‌بینی‌ها این بود که درآمد امسال ما ۱۱۰ الی ۱۱۵ هزار میلیارد تومان باشد. در خوشبینانه‌ترین اوضاع ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شد. در اصلاحیه بودجه‌ای که به مجلس داده بودیم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بود - البته مجلس یک مقدار اضافه کرد- ولی ما تقریباً‌ به مرز آن ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیدیم، این برای دولت موفقیت بسیار بزرگی بود. توانستیم بخشی از بدهی‌های دولت قبل را پرداخت کنیم و مقداری از طلب‌های بسیاری از پیمانکارانی را که از دولت قبل طلبکار بودند، بپردازیم تا شب عید نشاطی در آن بخش بوجود بیاوریم. برای فعالیت های عمرانی در سال جدید این کار خیلی مؤثر است. چون اگر بدهی آنها پرداخت نمی‌شد، در واقع نمی‌توانستند فعال شوند.

همه پیش‌بینی‌ها این بود که امسال نمی‌توانیم بیشتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی مصرف کنیم. سال قبل فقط ۱۳ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی داشتیم. امسال تا پایان سال ۲۲ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی اعتبار تخصیص دادیم و این بسیار مهم و رشد قابل ملاحظه‌ای است.

موفقیت های بسیاری در هفت ماه گذشته کسب کرده ایم در صادرات نفت به اندازه‌ای که پیش‌بینی شده بود نفت صادر کردیم که این خیلی مهم است. در کل درآمدهای قبلی ما به رقم واقعی نزدیک است. درآمدهای مالیاتی ما خیلی بهتر و بیشتر از پیش‌بینی محقق شد. همه اینها نشان می‌دهد که دولت در کار خودش موفق بوده و بسیار خوشحالم که دولت در طول هفت ماهه گذشته در زمینه‌های مختلف موفقیت‌های بسیار خوبی را به دست آورد و به هر حال زمینه برای حرکت بسیار مجدانه و پرسرعت سال جدید آماده شده است.

در زمینه سیاسی به تعبیر مقام معظم رهبری در سال ۹۲ حماسه سیاسی آفریده شد؛ هم در بحث داخلی و هم در بحث خارجی حماسه سیاسی آفریده شد. در بخش سیاسی، دولت به جد می‌تواند مدعی این باشد که حماسه‌ای بزرگ آفریده شده است؛ هم در داخل کشور و هم در صحنه بین‌المللی. به هر حال در مسئله هسته‌ای ۱۰ سال با بهانه‌جویی‌های نابجای غرب و با ظلم‌هایی که به ملت ایران کردند دچار مشکلات بودیم که قدم بسیار بزرگی برداشته شد. توافق ژنو اولین قدم بسیار مثبت بود. برای جهانیان روشن شد که حتی برفرض آنکه ادعایی نسبت به مسئله هسته‌ای ایران وجود داشته باشد، با گفت‌وگو و منطق و مذاکره قابل حل است. اگرچه از دیدگاه ما هیچ مشکلی در مسئله هسته ‌ای ما نبوده و نیست. اینها بهانه‌جویی و سوءتفاهم بوده که در وهله اول رفع شده و ان شاء‌الله در مقطع نهایی مذاکرات- که در سال جاری انجام می گیرد- همه چیز حل خواهد شد و امیدواریم به موفقیت دست پیدا کنیم تا بتوانیم زنجیره‌های تحریم را که به ناحق بر روی دست و پای اقتصاد ایران بسته شده است به طور کامل باز کنیم و یک تحرک لازم در زمینه اقتصاد بوجود بیاوریم.

همواره از انتقاد سازنده استقبال می‌کنیم در سالی که گذشت در زمینه مسایل فرهنگی، اجتماعی و سیاست داخلی حرکت‌های بسیار خوبی انجام شد. بسیار خوشحالم که امروز انتقاد از دولت سهل و ساده انجام می‌گیرد. سایت‌های منتقدان، برنامه‌های صدا و سیما و روزنامه های آنها هرچه بخواهند می نویسند و می سازند. فکر نمی‌کنم هیچ زمانی اینچنین بدون دغدغه و به راحتی از شخص رییس‌جمهوری، از کار دولت و راه دولت نقد و انتقاد می کردند. ما پذیرای انتقاد هستیم و آن را قبول و مفید و لازم می‌دانیم؛ البته انتقادی که سازنده و توأم با دلسوزی باشد و با هدف اصلاح امور انجام بگیرد.

بدترین افراط‌ها نگفتن واقعیت‌ها به مردم است دولت همیشه با دروغ، تهمت و افترا مخالف بوده و هست. این دولت آمده تا جلو افراط‌ها را بگیرد. بدترین افراط‌ها دروغ و تهمت است. بدترین افراط‌ها نگفتن واقعیت‌ها به مردم است.امیدواریم اینها رفع شود و به تدریج کنار رود و انتقاد سازنده و واقعی در کشور ما باشد.

سال گذشته در زمینه فرهنگی، همه فرهنگ دوستان و اصحاب فرهنگ امیدوار شدند و احساس نشاط داشتند و در زندگی فرهنگی خود سرآغاز جدیدی را دیدند. این را بارها در مجامع عمومی اعلام کردم و گفتم و چنین هم بوده و خواهد بود.

در سال ۹۲ دولت تصمیمات بسیار مهمی را برای کشور اتخاذ کرد که آن تصمیمات ادامه پیدا می‌کند. در زمینه سواحل جنوب، دولت تصمیم گرفت تا سواحل را شکوفا کند. در دو سفری که در استان‌های جنوبی انجام شد و نیز سفرهایی که امسال در ادامه‌ آن انجام خواهد شد، ان شاء‌الله در پایان این دولت خواهید دید که وضعیت سواحل جنوبی با آنچه در آغاز این دولت بوده بسیار متفاوت خواهد بود.

بندرها و بندرگاه‌ها، قدرت صادرات ما در سواحل جنوب است. باید برای آبادانی صنایعی که در سواحل جنوب بیشتر به نفت و گاز مربوط می‌شود تلاش کرد. صنایعی از قبیل صنایع انرژی‌بر مثل فولاد و پتروشیمی و نیز جاده‌سازی و اتصال شهرها به یکدیگر. باید وضعیت بهتری را تجربه کرد. کما اینکه ان شاء الله در سفرهای استانی برای هر استان به تناسب وضعیتی که آن استان دارد، برنامه‌ریزی‌های لازم برای حرکت بهتر به سمت جلو انجام خواهد شد.

مهمترین دستاوردی که ما در سال ۹۲ داشتیم ثبات و آرامش در مردم بود. الحمدلله امیدواریم همین ثبات و آرامش را در سال جدید هم مشاهده ‌کنیم. همه گزارش‌ها به ما می‌گوید که امسال در سفرهای نوروزی در نحوه رانندگی، اسکان و نحوه برخورد آرام‌تر و پرنشاط‌تر، با هم صحبت می‌کنند. مردم به آینده امیدوارتر می‌نگرند و این بزرگترین دستاورد برای دولت است.

مهار تورم و حل مشکل اشتغال وعده اصلی دولت است وعده اصلی دولت مهار تورم و حل مشکل اشتغال بوده است؛ در تورم موفقیت‌های بسیار خوبی برای مهار داشتیم و درزمینه اشتغال‌ هم زمینه‌های خوبی ایجاد شده برای اینکه در سال جدید بتوانیم بر غول اشتغال و بیکاری فائق شویم و اشتغال را شکوفا کنیم. البته در سال جدید مسایلی پیش رو داریم که به فهرست‌اش اشاره شده است. همچنین بحث اجرای یارانه را در مرحله جدید پیش رو داریم که از فروردین ماه آغاز می‌شود و ان شاء‌الله در اردیبهشت همه مراحل آن عملیاتی و اجرایی می‌شود.

امیدوارم همه برنامه‌هایی که در زمینه یارانه مد نظر دولت است به زودی عملیاتی و اجرایی شود. البته رسانه‌ها و همه مردم هم باید در این زمینه کمک و یاری بکنند که بی‌تردید همه جا مردم باید حضور داشته باشند و تلاش مردم است که می‌تواند دولت را موفق کند.

امسال در زمینه بهداشت و نظام سلامت گام‌ بلندی برمی‌داریم در زمینه بهداشت و نظام سلامت، دولت گام بلندی را در سال جاری برخواهد داشت مردم تا چند ماه دیگر شاهد خواهند بود که وضع خدمات‌رسانی به مردم در بخش سلامت تغییر می‌کند.

البته معضل سلامت، دارو و مسایلی که در این زمینه وجود دارد، همه‌شان در طول سال ۹۳ حل نخواهد شد، اما گام بسیار بلندی را در سال ۹۳ برمی‌داریم و این را ادامه می‌دهیم و ان شاء الله تا پایان این دولت وضعیتی را فراهم می‌کنیم که در زمینه سلامت و درمان هزینه مردم بسیار کمتر از هزینه‌ای باشد که امروز پرداخت می‌کنند.

درباره امنیت غذایی برای اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر، دولت بسیار حساس است و ان شاء الله در سال جاری قدم‌هایی در این زمینه برخواهد داشت؛ برای همه آنهایی که نیازمندی‌شان برای دولت به اثبات رسیده باشد و وضع مالی‌شان مناسب نباشد.

البته این برنامه‌ها جزئی‌تر اعلام خواهد شد، ولی هرکس قبلاً در کمیته امداد و بهزیستی ‌عضو بوده یا بعداً ثبت نام کند، حتماً از برنامه مربوط به امنیت غذایی و یارانه کالایی برخوردار خواهد شد. در مسئله تامین اجتماعی، بیمه‌های درمانی را گسترش می‌دهیم. تلاش بر این است که همه دارای دفترچه بیمه باشند و ارزش این دفترچه‌ها را افزایش دهیم.

مسئله آب، نفت، گاز، راه آهن و محیط زیست از مسایل مهم ما است و برنامه‌های اصلی ما در دولت خواهد بود. این‌ها را در چارچوب اقتصاد مقاومتی که رهبری ابلاغ کردند، دنبال خواهیم کرد.

تلاشمان حرکت همیشگی در چارچوب قانون است بسیار خوشحالیم که سال گذشته توانستیم طبق قانون، لایحه بودجه را سر موقع به مجلس بدهیم. البته تلاش دولت همیشه این بوده که در چارچوب قانون حرکت کند. این دولت نخستین دولتی بود که در اولین فرصت، لیست وزرا را به مجلس شورای اسلامی برد که این تقریباً بی‌سابقه بود. مجلس همکاری و یاری کرد. دولت به موقع تشکیل شد. دولت به موقع اصلاحیه بودجه داد و به موقع بودجه سال آینده - یعنی امسال - را تهیه و تدوین و به مجلس تقدیم کرد و مجلس هم یاری و کمک کرد و دیدیم که بودجه تصویب شد. اکثر آیین‌نامه‌هایش را هم در سال گذشته تصویب کردیم و اگر چیزی باقی مانده باشد در اولین جلسات هیأت دولت آنها را نهایی می‌کنیم و شاید این جزو سال‌های استثنایی باشد که از ابتدای سال هم بودجه و آیین‌نامه و هم برنامه داریم. علاوه بر این هدف‌های ما معین و مشخص است و حتی نسبت به یارانه تمام تصمیماتی که امسال می‌خواهیم اجرا کنیم، در سال قبل اتخاذ و نهایی شده است.

هدفمان صلح، دوستی و آشتی است در زمینه سیاست خارجی و داخلی یک هدف مهم داریم و آن هدف مهم صلح و دوستی و آشتی است و این را دولت ادامه خواهد داد؛ هم در داخل و هم در خارج. در داخل هم باید به صلح و آشتی و برادری و مشارکت و تعاون و انسجام و وحدت برسیم. در دنیای خارج هم باید به رفع تنش‌ها، اعتمادسازی و تعامل سازنده برسیم. در هر دو زمینه دولت طی هفت ماه سال گذشته موفق بوده و ان شاء‌الله امسال همان راه و مسیر را ادامه خواهد داد.

البته در زمینه مسئله شبکه ملی اطلاعات در سال قبل تصمیم بسیار مهمی را اتخاذ کرده‌ایم که انشاءالله آن را اجرا می‌کنیم. ان‌شاءالله زیرساخت‌های یک شبکه ملی داخلی اطلاعات را بوجود می‌آوریم و شرایطش را آماده می‌کنیم، برای اینکه مردم به راحتی بتوانند با دستگاه‌های اداری و دولت الکترونیک تماس بگیرند. البته با پهنای باند قابل قبول و راحت که مشکلات هم نداشته باشند. به طوری که به بسیاری از سرورهایی که در خارج است نیاز نباشد و همه بیاید در داخل. البته این معنایش این نیست که اینترنت داخلی ما به خارج متصل نیست. ما به خارج هم متصل هستیم اما در عین حال در داخل رفاه فراوانی را برای مردم بوجود خواهیم آورد.

مقام معظم رهبری در طول هفته‌های اخیر سال گذشته مفادی را فرمودند. در نامگذاری سال بر اقتصاد تأکید کردند. در سال گذشته هم بر اقتصاد مقاومتی تأکید کردند. اقتصاد مقاومتی را توضیح دادند. به حق اقتصاد مقاومتی آن است که ما در هر شرایطی بتوانیم روی پای خودمان بایستیم. این در زمانی امکان‌پذیر است که ما به اقتصاد دنیا متصل شویم تا اینگونه نباشد که هر زمانی خواستند به ما فشار واردکنند. قوی‌شدن اقتصاد یک مقوله و اقتصاد به دنیا متصل شدن هم یک مقوله است.

اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد توانمند درون‌زای برون‌نگر هر دو این‌ها نیاز است. یعنی باید اقتصاد درون‌زا و درون‌نگر باشد. یک زمانی بود که برای صادرات نفت همه دنیا به ما احتیاج داشتند و اشاره می‌کردیم دنیا می‌لرزید که نکند ایران بخواهد نفت‌اش را تحریم کند. نفت قابل ملاحظه‌ای در بازار داشتیم و انرژی دنیا به ما متکی بود. خوب به وضعیتی رسیدیم که به هر حال، بیگانگانی ایران ستیزی کردند و نفت ما را برخلاف مقررات بین‌المللی و برخلاف قانون تحریم کردند. این که دنیا جرأت می‌کند یک عده‌ای از کشورهای غربی جرأت می‌کنند که نفت ما را تحریم می‌کنند، معنی‌اش این است که اقتصاد ما ایراد دارد و مقاومتی نیست. یعنی باید نفت‌، گاز، پتروشیمی، صنایع، فولاد، معادن ما و خودرو ما در صحنه جهانی آنچنان نقش داشته باشد که دنیا احساس نیاز کند. اشکال ندارد ما هم احساس نیاز کنیم. اما این دو به هم متصل باشد. ما که قصد تحریم نداریم. قصد آزار کشوری را هم نداریم ولی دیگران که می‌خواهند به ما فشار بیاورند دیگر راهی برایشان وجود نداشته باشد. ترانزیت ما به گونه‌ای باشد که صادرات و واردات بسیاری از کالاهای کشورهای مختلف به ایران متصل باشد. آن موقع چطور می‌توانند تحریم کنند. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد توانمند درون‌زای برون‌نگری که دنیا نتواند نسبت به این اقتصاد نظر بد داشته باشد یا تصمیم بد اتخاذ کند.

بعد از قانون اساسی مهمترین سند چشم‌انداز ۲۰ ساله است با برنامه‌هایی که ان شاء الله امسال پیش‌رو داریم به نظرم این کار در چارچوب همان اصول امکان‌پذیر است. اقتصاد مقاومتی می‌تواند اقتصاد کشور را توانمند کند. برنامه‌ای که در اقتصاد، سیاست و در زمینه علم و دانش پیش رویمان است، یکی چشم‌انداز ۲۰ ساله است که راه را می‌تواند مشخص کند - که رهبری فرمودند چشم‌انداز ۲۰ ساله بعد از قانون اساسی مهمترین سند است - و دیگری سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است که پیش روی ما ست و ان‌شاءالله در زمینه اقتصاد کار را پیش ببریم.

رهبری معظم در پیام امسال، مسئله فرهنگ را هم افزودند، فرهنگ اهمیت بسیار زیادی دارد. بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی ما مربوط به فرهنگ است. بسیاری از مسایل اقتصاد ما مربوط به فرهنگ است. زیربنای بسیاری از مسایل، مسئله فرهنگ است. در آسیب‌های امروز استحکام نداشتن خانواده را می‌بینیم که مهمترین مسئله ماست.

خانواده باید مستحکم شود؛ افزایش طلاق‌ها، کاهش ازدواج‌ها، تشکیل نشدن یا دیر تشکیل شدن خانواده و استحکام و ثبات نداشتن مسائل مهمی است. بزرگترین کار فرهنگی ما این است که بتوانیم به خانواده‌ها استحکام ببخشیم. بتوانیم به اخلاق عمومی جامعه طراوت بدهیم و تعالی معنوی را در جامعه بوجود بیاوریم، ایمان مردم را مستحکم و هویت ایرانی اسلامی را تقویت کنیم.

اینها همه در سایه فرهنگ امکان‌پذیر است.البته بگوییم یا نگوییم بزرگترین دستگاه در زمینه فرهنگ، آموزش و پرورش، آموزش عالی و بعد بقیه دستگاه‌ها هستند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه‌های علمیه و بسیاری از نهادهایی که درزمینه فرهنگ کار می‌کنند، همه اینها باید در چارچوب یک مدیریت باشد.

اگر بدون مدیریت، هرکسی از هرگوشه‌ای هر کاری را که خودش تشخیص می‌دهد به عنوان کمک به فرهنگ انجام دهد، نمی‌دانیم همانی در می‌آید که مد نظرمان است. یکسری نقاشی، بیلبورد، کتاب، شعر، مقاله، رمان‌هایی که وقتی آدم می‌خواند ته آن می‌بیند نه تنها فرهنگ را تقویت نمی‌کند، بلکه اختلاف را بیشتر می‌کند و وفاق و انسجام ملی را از بین می‌برد. ببیند، فرهنگ باید در چارچوب شاخص‌های فرهنگی باشد.

باید شاخص‌های فرهنگی را مشخص کنیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مسئولیت رده بالای فرهنگ را در کشور بر دوش بکشد و به عهده بگیرد، همه این نهادها را در کنار هم قرار بدهد و متصل کند. ما باید ان‌جی‌او‌ها و همه سازمان‌های مردم‌نهاد را تقویت کنیم. این مردم هستند که می‌توانند آسیب‌ها را از بین ببرند. اگر می‌خواهیم با اعتیاد مبارزه کنیم باید سازمان‌های مردم نهاد را تقویت کنیم. اگر می‌خواهیم بچه‌های یتیم جامعه سرپرست مطمئن داشته باشند این سازمان‌های مردم نهاد هستند که باید تلاش کنند. اگر بناست اخلاق را تربیت کنیم سازمان‌های مردم نهاد باید تلاش کنند. همه خیران و آنهایی که در زمینه فرهنگ کار کردند، معلمان بازنشسته، استادان بازنشسته و آنهایی که فعالند، بخشی از وقت‌شان را در این کار بگذارند و در این انجمن‌ها شرکت کنند و فعال شوند تا بتوانیم فرهنگ را به گونه‌ای پیش ببریم که دغدغه‌ها از بین برود.

اینکه می‌بینیم بعد از سی و پنج سال مقام معظم رهبری، بسیاری از علما و دلسوزان نسبت به فرهنگ ناراحت و نگرانند، معنایش این است که در کار همه نقص و ایراد بوده و باید این نقص و ایراد را برطرف کنیم. این البته عزم ملی می‌خواهد. همانطور که رهبری فرمودند، عزم ملی را دولت می‌تواند تسهیل کند. برای عزم ملی و این که سازمان‌های مردم نهاد وارد عمل ‌شوند، موانعی پیش روست که دولت باید این موانع را برداشته و رفع کند و زمینه را برای حضور آنها آماده کند. دولت نباید بگذارد کسی مانع فعالیت آنها شود و به هر بهانه و اشکال کوچکی یک سازمان مردم نهاد بی‌خودی تعطیل شود. اشکالش را رفع کند، به آن تذکر دهیم و حل کنیم؛ از همه مهم‌تر آن وفاق، اتحاد و کنار هم قرار گرفتن است.

رنگ مسایل حزبی، شخصی و جناحی را کم کنیم باید رنگ مسایل حزبی، شخصی و جناحی را کم کنیم. باید مسایل ملی، دینی، منافع دینی و مصالح ملی را پررنگ ببینیم. غیر از این ما نمی‌توانیم از مشکلات به راحتی عبور کنیم. رهبری فرمودند که مدیریت باید جهادی باشد، البته این مدیریت جهاد به معنی جهادی سازندگی نیست، جهاد به معنی عام کلمه است، ولی آنهایی که در جهاد سازندگی بودند تجربه خوبی دارند. در دولت‌ چهار، پنج نفر از وزرا از مسئولان رده بالای جهاد سازندگی اوایل انقلاب بودند و برخی از وزرا، مسئولان و معاونان هم از ایثارگران و ماه‌های متعدد در میدان جنگ بوده‌اند، بسیاری از اعضای دولت خانواده شهید هستند. دولت، یک دولت ایثارگر جهادی به تمام معناست و مدیریت جهادی یعنی مدیریت الهی، معنوی؛ یعنی مدیریت علمی و عقلانی است؛ مدیریتی که توأم با ایثار و فداکاری است.

این مدیریت جهادی است که می‌تواند کار را پیش ببرد. ان شاء الله همه اعضای دولت و مدیران در سراسر کشور، چه در دولت و چه خارج از دولت و بقیه قوا، مدیریت جهادی داشته باشیم.هدف الهی و برنامه علمی و عقلانی و توأم با تلاش و ایثار و فداکاری باشد تا بتوانیم به اهدافی که مد نظر است برسیم.

رهبری معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی گفتند مرکزی برای پایش باشد. من از سازمان مدیریت، سازمان برنامه بودجه می‌خواهم که این مرکز پایش را تشکیل دهد و روند اقتصاد مقاومتی را مرتب پایش کند. خود وزارتخانه‌ها این کار را بکنند که بتوانیم در هر مقطعی گزارشی را در این زمینه تقدیم کنیم؛ هم به رهبری و هم به مسئولان عالی‌رتبه نظام و دستگاه‌هایی که به نوعی بر کار دستگاه اجرایی نظارت دارند.

باز هم بر دو نکته تأکید می‌کنم؛ یکی مبارزه با فساد است که در سال گذشته شروع شده و امسال هم به جد و به طور قاطع با فساد باید مبارزه کنیم.

باید آنهایی را که از بیت‌المال و رانت سوء استفاده کردند پیدا کنیم و به دست عدالت بسپاریم و نگذاریم فساد در این کشور تکرار و ادامه پیدا کند. همچنین حقوق مردم و حقوق شهروندی از مسایل بسیار مهمی است که ان شاء الله در ماه‌های اولیه امسال حقوق شهروندی را تکمیل و این منشور را منتشر می‌کنیم. این دولت پای همه اصولی که در قانون اساسی به عنوان حقوق ملت آمده ایستاده است. امروز اگر در اجرا ما نقص و مشکلی می‌بینیم، ان شاء الله آن را رفع می‌کنیم.

همه مردم ایران باید زیر پرچم جمهوری اسلامی احساس امنیت و راحتی کنند. باید از حقوق مشروع خودشان برخوردار باشند. تمام مذاهب اسلامی و ادیان و همه آنهایی که تابع این سرزمین و ایران هستند، باید از این حقوق برخوردار باشند و اگر نقصی وجود دارد آن را در سال جاری رفع کنیم.

ان شاء‌الله در سال جدید پرتلاش‌تر و پرانرژی‌تر برای خدمت به مردم بسیار خوب و عزیزمان، آماده باشیم؛ ملت سرفراز ایران عزیز.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته»

                                        

                                                         منبع : ملت آنلاین





باید برای انجام اعمال دینی و دنیوی در سال جدید برنامه ریزی شود

 

شیخ التفسیر مولانا محمد حسین گرگیج در بخش اول خطبه های جمعه (اول فروردین ۹۳) با توجه به فرا رسیدن سال جدید شمسی(۱۳۹۳)، بر لزوم برنامه ریزی صحیح برای انجام اعمال دینی و دنیوی تأکید کردند و انجام کارهای دینی را افضل و برتر عنوان

کردند.

 

.1420508_537712496321920_1502569650_n

 

خطیب جمعه اهل سنت آزادشهر پس از تلاوت آیات ۱۸ و ۱۹ سوره حشر(يا ايها الذين امنوا اتقوا اللّه ولتنظر نفس ما قدمت لغد و اتقوا اللّه ان اللّه خبير بما تعملونو لا تكونوا كالذين نسوا اللّه فانسئهم انفسهم اولئك هـم الفـسـقون) خاطرنشان کردند: یک سال گذشت ما کارنامه خود را مرور کنیم ببینیم چه کار کرده ایم و چه اعمالی انجام داده ایم؟آیا وجود ما برای جامعه مفید بود یا خیر؟آیا با مردم با اخلاق نیکو و حسنه برخورد داشته ایم یانه؟امروز اول سال است ما باید برای اعمال ،افکار و کارهای دینی و دنیوی خود برنامه داشته باشیم که اعمالی را انجام دهیم که در قیامت نزد خداوند سبحان شرمنده نشویم. مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش اشاره به مسلمانان صدر اسلام کردند و خطاب به حضار گفتند: آن ها از اموال و زن و فرزند خود گذشتند و دین را با خون خود آبیاری کردند و به ما دادند ما برای این دین چه کار کرده ایم ؟ دین اسلام را چگونه حفظ کرده ایم؟زنان مصری زمانی که یوسف را دیدند دست هایشان را بریدند و صحابه پیامبر(ص) وقتی که رسول الله(صلی الله علیه و سلم) را دیدند سر و جان و مال خود را برای این دین فدا کردند. لذا ما نیز باید برا ی سال جدید برنامه ریزی دینی شود تا نماز و دیگر اعمال ما قضا نشوند،از نماز و روزه و سایر اعمال دینی غفلت نداشته باشیم ودین را را برتر و بالاتر از تمام اعمال خود بدانیم و جزء افضل ترین وظایف خود قرار دهیم.

مولانا گرگیج با بیان اینکه خداوند۸۹جا در قران مجید جمله«یأیهاالدین آمنوا» را ذکر کرده اند افزود: خداوند۸۹جا در قران مجید جمله«یأیهاالدین آمنوا» را ذکر کرده اند و این هفتادوهفتمین خطاب قرآن مستقیما به مؤمنان است.الله ذوالجلال مومنین و مومنات را در ۸۹جا مورد خطاب مستقیم قرار داده است خداوند خطاب میکند ای مومنین روزه و جهاد برشما فرض است.جان را برای جانان دادن لذیذی ترین تحفه است( ای دوست اگر جان طلبی جان به تو بخشم -  آن چه از جان عزیزتر است، آن به تو بخشم)

وی در ادمه با اشاره به تفسیر واقعه ی رجل مؤمن درسوره یس  فرمود: یک رجل مؤمنی از انبیا اتباع کرد و مورد اعتراض مشرکین  قرار گرفتو او راشهید کردند و از طرف خداوند امر شد که وارد بهشت شوید آن مرد پس از داخل شدن روحش در بهشت  گفت ای کاش قوم من هم می دانستند  خداوند من را گرامی داشت و همه گناهان مرا عفو کرد و من را به بهشت داخل کرد.

امام جمعه اهل سنت آزادشهر ادامه داد: عقیده اهل سنت براین هست که انسانی فوت کند یا وارد بهشت می شود یا وارد جهنم و یا افرادی مانند انبیاء و شهداء مستقیماً وارد بهشت می شوند و برای دیگر مؤمنان پنجره ای از جانب بهشت باز است و همچنین کافران معاند مانند فرعون و امثالش با مجرد مردن در آتش داخل می شوند،«أغرقوا فأدخلوا نارا» (سوره نوح ۲۵) .پس همه اعمال خود را بررسی کرده و برای انجامش آماده باشیم.

شیخ التفسیر در ادامه ی تفسیر و شرح  آیات سوره حشر بیان داشت: خطاب هفتادوهفتم قرآن به مومنان که «إتقوا الله» است ۲ بار در آن تکرار گردیده شامل دو نکته است:إتقوا الله اول اشاره به طرف امتثال اوامر دارد و اتقوا دوم اشاره به طرف اجتناب از نواهی دارد و به این سبب بعد از اتقوا اول «ولتنظر نفس ماقدمت لغد»می آید و بعد از اتقوا دوم«إن الله خبیر بما تعملون»آمده است.اما چرا قیامت به غد تعبیر شده است؟جواب اینست که همانطور که غد یعنی فردا یقینی هست که می آید پس باید به قیامت و آمدنش همانطور باور داشته باشیم.دوم اینکه همانطور که فردا نزدیکست،قیامت نیز نزدیک است در حدیث آمده«من مات فقد قامت قیامته»هرکس که بمیرد به تحقیق که قیامتش برپاست.چنانکه در قیل الدخل الجنة درباره مومن أغرقوا فأدخلوا ناراً درباره کفار ذکر شد.پس همه ما خود را برای آن ساعت و روز آماده کنیم.

 

                                منبع : سایت مولانا گرگیج



ابرو برداشتن پسران + عکس

 

بررسی کلمة (النمص) از نظر لغوی


رأی ابن الأثیر : ألنَّمَصُ: باریک کردن أبروها به خاطر قشنگ نمودن آنها. النامصه: کسی که أبروی زنها را باریک می‌کند. المتنمصه: کسی است که خواهان باریک کردن أبروها باشد. أَلَمِنْماصْ: موچین.


رأی نووی : در باب متنمصات می‌گوید: متنمصات جمع متنمصه است و ابن الجوزی آن را منتمصه آورده است که میم را بر نون مقدم نموده و مقلوب است. المتنمصه: کسی که موی أبرویش را به وسیله‌ی دیگران باریک می‌کند. النامصه: کسی که موی أبروی دیگران را باریک می‌کند. النماص: برداشتن موی صورت به وسیله‌ی موچین، به همین خاطر به منقاش (موچین) منماص گفته می‌شود. و همچنین گفته می‌شود که نماص مخصوص برداشتن موی أبروها برای باریک نمودن و یا راست و درست کردن آن است.

                              باريک نمودن أبروها از ديدگاه اسلام

                                                                        لطفا ادامه مطلب را کلیک کنید



ادامه مطلب ...